Organist en Kerkmusicus


Bauke Reitsma (1976) kreeg zijn eerste orgellessen van Jaap Bosma aan de Streekmuziekschool Noordoost Friesland te Dokkum. Na enkele jaren privélessen gevolgd te hebben bij Piet Wiersma studeerde hij orgel en kerkmuziek aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Reitze Smits en Jan Raas. In 2002 en 2004 werden deze studies afgerond.

Bauke is als organist, pianist en dirigent inmiddels ruim 10 jaar werkzaam geweest in verschillende R.K. kerken in en rond Amersfoort. 
Vanaf 1 februari 2011 is Bauke
verbonden aan het Gemengd Koor van de H. Nicolaaskerk in Eemnes o.l.v. Wim van Geffen. Vanaf 1 januari 2012 dirigeert Bauke het nieuwe parochiekoor Voce Laetare van de St. Vituskerk in Hilversum. Hij werk in deze hoedanigheid samen met vaste organiste Caroline van der Weiden.

 

Bauke houdt zich ook bezig met het muzikaal begeleiden van uitvaarten en crematies. Vaak is hij te vinden op de Algemene Begraafplaatsen 'Daelwijck' en 'Tolsteeg' in Utrecht. Op freelance-basis werkt hij voor diverse uitvaartverzorgers rond Utrecht en Amersfoort.  


Beiaardier

Bauke is (stads)beiaardier van Almere, Baarn en Weesp. Naast reguliere (markt)bespelingen geeft hij concerten in binnen- en buitenland. Hij trad op in België, Frankrijk, Ierland en Litouwen, waarin hij speelde in het Pazaislio Musikos Festivalis. Bauke volgde zijn beiaardiersopleiding aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Bernard Winsemius, Jacques Maassen, Frans Haagen en Henk Verhoef